marți, 28 septembrie 2010

Aloe Vera inseamna un ten sanatos si o piele hidratata

Anul 1935 a reprezentat inceputul utilizarii aloei vera in tratamente medicale si avizul medicinii asupra acestei plante. Astfel, intr-un articol din SUA se prezenta in acel an succesul obtinut in tratarea cu aloe vera a leziunilor pielii provocate de razele X. Din acel moment utilizarea aloei vera in tratamentele pentru orice problema de la nivelul pielii (arsuri, dermatite, leziuni etc.) a prins un elan extraordinar.

Planta Aloe Vera apartine familiei din care face parte si ceapa/usturoiul; exista aproximativ 300 de specii, cea mai importanta si cu beneficii extraordinare pentru noi fiind ALoe Barbandensis Miller. Aloe vera contine aproape 20 de aminoacizi, minerale esentiale precum calciul, magneziul si sodiu in cantitati suficiente, enzime, vitamine si alte componente, astfel avand proprietati medicinale si cosmetice. Aloe vera se regaseste intr-o serie de produse, de la creme pentru tratarea leziunilor, hidratante, geluri de curatat tenul,bauturi nutritive si multe altele. Astfel se poate utiliza atat intern, cat si extern, aducand beneficii lafel de mari in ambele cazuri.
Se mai utilizeaza aloe vera si in cazul implanturilor dentare pentru a preveni aparitia vreunei infectii. Raspund foarte bine la tratamentul cu aloe vera si alte probleme de la nivelul gurii, cum sunt gingivitele, paradontozele, candidoza, stomatita etc. Aloe vera este planta care se va utiliza din ce in ce mai mult in procedurile noi antiinflamatorii, antivirale, precum si beneficii imunologice.
Aloe Vera se poate gasi sub forma de gel, spray, lotiuni, lichida, crema si capsule. In India, medicii recomanda cremele cu aloe in special pentru eruptiile de la nivelul tenului si alergiilor. Hidrateaza si hraneste foarte bine pielea, avand chiar efecte miraculoase in anumite cazuri.

Pe langa beneficiile externe clare, aloe vera ajuta foarte mult atunci cand este utilizata intern; astfel, echilibreaza aparatul digestiv, regenereaza la nivel celular, are efect antibacterian si antifungic. Aceste proprietati fac din aloe vera una dintre cele mai sanatoase plante pentru organism.

Gelul de aloe vera ajuta la restabilirea functionarii corespunzatoare a tractului digestiv, echilibreaza circulatia sangelui, ajuta in afectiuni precum artrita,insomnii, ulcer, infectii, hemoroizi, indigestii, constipatie (enumerand doar cateva dintre afectunile in care aloe vera da rezultatele asteptate).

De multe ori problemele de la nivelul pielii sunt cauzate de o problema interna de fapt. De aceea, pentru un ten frumos si o piele hidratata, pe langa aplicarea externa de creme sau lotiuni cu aloe vera, este recomandat si consumul intern de gel de aloe vera, pentru detoxifierea si improspatarea organismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu