marți, 28 septembrie 2010

Aloe Vera - Hidratare de exceptie cu Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream

HIDRATAREA CUTANATA este un fenomen complex asemanator unui flux constant de apa din derm catre epiderm, evidentiat prin aspectul stratului cornos, "indicator" de suprafata al nivelului de hidratare din profunzime. Nivelul optim de hidratare si factorii care il influenteaza necesita cateva precizari ce tin de metabolismul apei in organism. Apa reprezinta partea fundamentala a plasmei sanguine, lichidelor interstitiale si limfei, fiind solvent si transportor pentru numeroase substante; de asemenea, apa favorizeaza reactiile chimice din organism. Necesarul de apa al organismului este asigurat prin alimentatie sau metabolism, iar reglarea este efectuata de sistemul nervos si glandele endocrine. Pielea contine aproximativ 70% apa (din care 20% in stratul cornos), dar cantitatea variaza invers proportional cu varsta. Hidratarea normala a tesutului cutanat depinde de rezerva de apa din spatiile intercelulare si se inlocuieste pe masura ce se pierde la suprafata prin actiunea agentilor externi. In cazul in care excretia depaseste ingestia, organismul intra in stare de deshidratare (agenti ce determina evaporarea apei, aport scazut, epuizare, hipertiroidism, reducerea drastica a electrolitilor de sodiu si clor). Aceste tulburari determina modificari in aspectul tenului. Hidratarea optima reflecta, practic, echilibrul intre apa care se evapora la suprafata pielii si cea care provine din straturile profunde.

DESHIDRATAREA CUTANATA poate fi superficiala sau profunda. Deoarece tratamentul cosmetic este diferit, trebuie bine intelese diferentele dintre cele doua situatii. Orice produs cosmetic se adreseaza deshidratarii superficiale, in timp ce deshidratarea profunda necesita formule cosmetic speciale, precum Forever Marine Mask sau Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream!

DESHIDRATAREA SUPERFICIALA se datoreaza cauzelor externe si se insoteste de aspect caracteristic de piele fina, subtire, sensibila si de scaderea secretiei sebacee. Stratul cornos se "retrage", se goleste, se rideaza; celulele isi pierd turgescenta, pielea isi pierde aspectul plin si ferm. Un ten deshidratat superficial se recunoaste dupa exfolierea specifica; (la nivelul comisurilor se formeaza deseuri cutanate); la palpare pielea este usor aspra si pierde din fermitate (tenul uscat, cu deficit de lipide).

DESHIDRAREA PROFUNDA este determinata de factori intrinseci (tulburari ale metabolismului apei, mai exact incapacitatea organismului de a retine apa in tesuturile subcutanate), situatie in care organismul este obligat sa isi procure apa din tesuturile proprii. Acest lucru necesita un effort deosebit, motiv pentru care scade cantitatea de grasimi subcutanate, deci dispare acel suport plastic al pielii, iar aceasta isi pierde fermitatea, formeaza cute, pliuri sau o retea de riduri adanci. Un ten cu deshidratare profunda se recunoaste dupa aspectul pielii (flasca, ofilita prematur, cu tendinta la riduri profunde, cu o slaba aderenta la structurile adiacente).

SONYA ALOE DEEP MOISTURIZING CREAM Iata o crema performanta pentru

hidratare profunda, pentru o hidratare de exceptie, atat de necesara situatiilor de deshidratare cutanata! Iata o sugestie pentru alegerea unui cadou deosebit la vreme de iarna! Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream cu extract din scoarta de pin este cea mai recent creatie a remarcabilei linii de ingrijire a tenului Sonya Skincare Collection. Integrat acestui program, produsul restabileste necesarul hidric al pielii uscate, mai bine ca oricand! Extractul din scoarta de pin contine substante naturale numite proantocianide oligomerice. Acestea au puternice proprietati antioxidante, care combat actiunea radicalilor liberi si contribuie la mentinerea si consolidarea colagenului cutanat, proteina cel mai bine reprezentata din corp. Contracararea actiunii radicalilor liberi este considerata de catre oamenii de stiinta ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de combatere a semnelor imbatranirii cutanate. Combinatia dintre extract din scoarta de pin, gel stabilizat de Aloe vera, trei tipuri de ceramide si substante hidratante de ultima generatie contribuie la mentinerea si refacerea hidratarii cutanate din interiorul straturilor superficiale ale epidermei.

Cu Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream, pielea isi recapata si isi mentine aspectul tineresc! Dupa desfacerea capacului, se vor desprinde cu grija spatula si discul separator. Cu ajutorul spatulei se va prelua putina crema pe discul separator, de unde se va aplica pe fata si decolteu cu ajutorul unor miscari delicate de masaj pana la absorbtia completa a produsului. Spatula si discul separator se vor spala cu apa calda dupa fiecare aplicare, intretinandu-se corespunzator pentru urmatoarele folosiri.Pentru hidratare cutanata intensa si profunda se va aplica seara, dupa demachiere cu Sonya Aloe Purifying Cleanser, tonifiere cu Sonya Refreshing Toner si tapotarea lejera a doua-trei picaturi de Sonya Aloe Nourishing Serum. La trecerea dintre ani va veti redobandi tineretea chipului folosind zilnic Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream cu extract din scoarta de pin!

Asigura-te ca iti acorzi timpul de somn necesar. In timpul somnului are loc procesul de regenerare celulara. Aloca intre 7 si 9 ore de somn pe noapte, iar tenul tau va radia.
Vitamina A, de la… aur pentru ten. R3 Factor contine vitaminele E si A. Vitamina A, cunoscuta si ca retinol, este extreme de importanta pentru stimularea producerii de colagen, responsabil pentru elasticitatea si vitalitatea tenului tau.
Bea mai multa apa. Consuma intre 6 si 8 pahare de apa (apa, nu sucuri, nici macar naturale) pe zi. Apa iti ajuta pielea sa ramana elastica si supla.
Aplica o masca cel putin o data pe saptamana. O data la sapte zile tenul tau merita sa fie tratat regeste. Forever Marine Mask este cadoul cel mai potrivit dupa cateva zile solicitante pentru ten (poluare, oboseala, aer inchis etc.). Datorita mineralelor marine din diferite specii de alge, care completeaza actiunea gelului de Aloe vera si a extractului de castravete, Forever Marine Mask va deveni prietenul de incredere al tenului tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu