marți, 28 septembrie 2010

Aloe Vera - De ce sa consumam aceasta planta

Aloe-Barbadensis-Miller, supranumita Aloe Vera, este o planta subtropicala, una din cele peste 250 de specii de aloe, binecunoscuta in multe tari pentru efectul sau terapeutic extraordinar. Denumirea de "aloe" provine de la cuvantul arab "aloeh", care inseamna "seva cristalina si amara", iar denumirea de "vera" din limba latina se datoreaza efectului terapeutic foarte puternic.
Vechii egipteni o numeau "planta nemuririi" si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.
Revenind la "vremurile noastre", in 1934 C. E. Collins publica in Statele Unite prima lucrare ce descrie utilizarea de aloe vera pentru tratarea dermatitelor provocate de radiatiile solare.
Cercetarile mai recente, de dupa 1989, evidentiaza efectele benefice ale acestei plante in cancerul pulmonar, leucemie (datorita a cel putin 3 agenti antitumorali pe care-i contine), dar si stoparea bolii la pacienti depistati HIV pozitiv sau deja cu boala SIDA.

Planta nu este foarte pretentioasa, putind fi cultivata chiar si in apartament.Este bine, insa, atunci cind vreti s-o utilizati pentru tratarea diverselor afectiuni, sa cereti sfatul unui specialist in medicina naturista.
De ce sa folosim aceasta planta ?
Aloe vera contine :
" agenti antiseptici, care distrug sau tin sub control virusuri, bacterii, ciuperci ;
" acizi grasi antiinflamatori, care explica eficienta plantei in tratarea arsurilor, reactii alergice, artrita reumatoida, ulcer;
" polipeptide, stimulatori ai imunitatii, cu rol in bolile ce afecteaza sistemul imunitar, inclusiv HIV
" acid salicilic si lupeol, care explica de ce este un bun tranchilizant
Ce calitati au preparatele de aloe vera ?
" actiune detoxifianta: accelereaza si normalizeaza metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale, curata suprafata de absorbtie
protectie impotriva radiatiilor UV
" actiune calmanta, analgezica, de intarire a sistemului imunitar
" stimuleaza regenerarea celulara (accelereaza de 6-8 ori cresterea celulelor noi, sanatoase)
" efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator
Cind si cum sa utilizam produse pe baza de aloe vera ?
Uz extern: gelul este foarte bun pentru ingrijirea pielii si in cazul durerilor articulare si de tip reumatic.Poate fi folosit ca "prim ajutor" in arsuri si diverse leziuni, datorita efectelor dezinfectant, hemostatic si accelerator al procesului de cicatrizare.
Uz intern: activeaza si stimuleaza fluxul sanguin si limfatic, functiile rinichilor, ale ficatului si ale vezicii biliare, regleaza sistemul imunitar si tractul digestiv, amelioreaza durerile reumatismale, imbunatateste statusul psihic si conditia fizica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu